Pagina's

zondag 18 maart 2012

Uitnodiging optreden Elektor/Kollektor 22 maart 2012 Oosterbeek

UITNODIGING UITNODIGING UITNODIGING UITNODIGING

UITNODIGING In het kader van de Els Crum Expositie!
RUMINATIO donderdag 22 maart 2012 
In het FILMHUIS OOSTERBEEK (Arnhem)

2 LIVE concerten met video-screening van de 
THEREMANNEN & ELEKTOR/KOLLEKTOR

……… … Inloop vanaf 20.00 uur……gratis entree….!!......... 

Uitnodiging Expositie Els Crum (klik hier voor link naar website)

DE THEREMANNEN in THEREMANIA !! (aanvang 20.30 uur) 
De Theremannen

Theremannen Hans de Leeuw en Hubertuz de Bode ontmoeten elkaar in een monochroom klankbeeld-universum. Hun “Theremania” sleurt de kijker/luisteraar mee in de ‘there-maniakale’ aanslagen op het centraal zenuwstelsel. Theremannen doen grenzen vervagen en oren averechts wapperen!!
De “Theremania” polyphonie, wordt gevoed door de geluidsbeelden van korte videofilms, die inzoomen op actuele situaties uit het dagelijks zwart-wit bestaan. Soundbytes van schurend ijzer, denderende heipalen, zoevende windturbines, sonische koeien, ritselende nachtvlinders, gloeiende brandstapels, roffelende dansvoeten, kabbelend en klaterend gewater vormen de relicten van inspirerende wandeltochten, obscure dans- en lichtperformances en overgevoelige alledaagsheden.
Voortgestuwd door de beelden en de basisgeluiden van de videofilms, brengen de Theremannen, als 2 klankalchemisten in hun laboratorium, een indrukwekkend visueel klanklandschap tot leven. Met gebruikmaking van divers electronisch instrumentarium, zoals theremins, keyboards, E-guitar, samples en laptops, plus een resem aan zelfbouw soundgenerated machines, geven zij eigenzinnig inhoud aan het lot en de schoonheid van het dagelijkse bestaan. De 4 elementen water, aarde, lucht en vuur zijn nooit ver weg.
De THEREMANNEN:
Hans de Leeuw: theremin / onding / soundmachines
Hubertuz de Bode: theremin / keyboard / E-guitar / samples / videoscreening / mix

Publieksrecensie n.a.v de premiere tijdens UdaExposed 2011 in Lent-Nijmegen.

Het episch centrum van schokkende kunst ligt op dit moment in en rond Nijmegen. Twee heren van allure hebben met afvalmateriaal en visuele audiotechniek een vibrerende, Tinguely-achtige omgeving gecreeerd die zijn weerga niet kent. Vier filmische elementen water, vuur, aarde, lucht zijn ingebed in een overweldigende geluidsbeleving, die het oor met geweld bereikt en het lichaam op alle golflengtes raakt. Wat op zich al een heel fysieke beleving is. Het kunstzinnige element zit hem daarin: waar de artist impressions in de folders van de Vinex-PR ophouden, gaan deBode en deLeeuw verder. Schrik dus niet wanneer de zaal leegloopt, het publiek onder stoelen en banken kruipt of naar de dichtstbijzijnde deurpost snelt: dit is een bijkomend fenomeen, wat de voorstelling er niet minder interessant op maakt. Houdt u het echter uit, dan bent u een held!

Filmhuis Oosterbeek Expositie
ELEKTOR/KOLLEKTOR (aanvang 22.00 uur)
Frans (Foto Rene Bradwolff)
Samen met alleskunner Frans Roovers vormt Hubertuz de Bode het illustere duo Elektor/Kollektor. Vanaf 2000 werken zij al samen op diverse fronten. Geluid- en beeldperformances, dans- en theaterprojecten, tentoonstellingen, installaties en workshops. Het musiceren en concerteren met behulp van divers electronisch gereedschap behoort eveneens tot hun vaste repertoire. Vaak met een melancholieke inslag en lekker in het gehoor liggende beats. Deze avond zullen zij, met minimale electronische middelen en sobere licht/donker projecties, de bezoekers tot bewegen inspireren.

Het is tenslotte ook een beetje feest!!!Hier nog een psychedelische opwarmer: Trauwman.
Fragment van improvisatie 7 maart 2012.
Mooi om nachts te beluisteren.
Filmhuis Oosterbeek Expositie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten